16.2.11

Nuffnang Bagi Cek

Selama ni nengok nuffnang aku rasa nak je klik cashout, tapi sabar dulu. Ah kalini aku tak tahan nafsu, dah banyak da tu duit terkumpul aku terus klik cashout tanpa rasa serba salah. Hahaha lega rasa bila dapat klik cashout so tinggal nak tunggu je cek sampai rumah. Banyak jugak duit aku dapat kumpul, thanks pada korang2 yang sudi lawat dan sesetengah yang sudi tolong klik iklan nuffnang. Aku tunjuk print screen jumlah bayaran nuffnang, diingatkan aku bukan nak menunjuk tapi mungkin untuk menjeleskan member2 sekuliah aku yang ada blog jugak, hahaha…


Hasil dari 3 iklan yang aku pasang pada blog, penggunaan SEO untuk google, penggunaan google webmaster, kesabaran selama 2 tahun dan hanya iklan nuffnang saja maka dapatlah aku kumpul sebanyak RM1382. Serius rasa seronok. So bila dah klik cashout, tinggal lah kosong balik. Lepas ni entah bila lah aku boleh kumpul balik duit banyak2. Ini yang kali pertama aku cashout nuffnang. Rasa sedih pon ada bila klik cashout tapi bila fikir balik bila lagi aku nak guna duit nuffnang tu, kan . .


Isnin lepas adik aku ada call, belum sempat adik aku cakap panjang lebar aku terus suruh adik aku bukak surat tu dan ambil gambar cek tu. Adik aku terkejut tengok cek tu pastu macam2 ayat bodek keluar suruh aku belanja. Inilah gambar cek yang sudah sampai di rumah.


Hmmm, nak beli apa ek dengan duit yang sikit ni . . . .

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Sebenarnya ni entry semua bohong belaka. Aku tak pernah pon cashout nuffang, duit baru kumpul posen2 pejadah nak cashout nye. Semua gambar kat atas tu aku amek kat google, jangan marah,, hehehehehheeeee . . .

p/s: Sometimes what you're looking for, comes when you're not looking at all.

26 comments:

  1. seb bek aku pcaya. klu tertipu camne ek

    XD

    ReplyDelete
  2. sebenarnya nya dia nak bagi tau kita semua kalau masuk blog dia klik kan iklan nuffnang dia... wow..
    habis iklan nuffnang kitaorang ko klik ke izra?

    ReplyDelete
  3. @aLiSh:ahhaaha,, xde eh nak suh klik,,
    nuffnang x smestinya pada klik jek,,
    kene jugak pandai men tajuk entry tuk masuk dlm carian google or yahoo or bing or whatever carian,,

    saye just klik 'post a comment' jek,, hahaha 8P

    ReplyDelete
  4. iZra duit dah riban riban ni apa lagi .. open table owh.. tak pun hadiakan saya guitar kapok ok gak

    ReplyDelete
  5. @aLiSh:ni mesti kes teruja nak komen kan,, hahaaa

    ReplyDelete
  6. =.="' baiklah... ni komen terakhir saya untuk Blog, Remaja dan :D

    ReplyDelete
  7. @marina anakcikbob:ahhahaaa,, ni tipu la,, mane der betul2 . . . ^-^

    ReplyDelete
  8. ingat Yana betul la tadi... ahahha... baru nak menanya-nanya... ahahha..

    ReplyDelete
  9. weh. naseb aku tak tanye betol ke tak? mmg sah tipu eh eh.. haha

    ReplyDelete
  10. @saya YANA:nak nanye bler boleh belanja ek,, hahahaa

    ReplyDelete
  11. cet! baru nak mintak tips. hahahaha.

    ReplyDelete
  12. @AyinAyob:nak tips??
    kene pandai men SEO, ade webmaster tool dan entry biar ikhlas,, hehee . .

    ReplyDelete
  13. lorh! cett kena tipu hidop hidop =='

    ReplyDelete
  14. TAKPE.. SKIT2 LAMA2 JADI BUKIT.. :)

    ReplyDelete